Vitaliteit – het is nogal een dingetje. Want als je niet vitaal bent, val je simpelweg om. Dan valt er niet te werken. Daarom vindt Mr.Green dat vitaliteit - meer dan welk onderwerp dan ook - bij het kantoor hoort.

Vitaliteit gaat verder dan op maandagavond een half uurtje zwemmen en die zak chips weerstaan. Het gaat om goed voor jezelf zorgen op alle fronten: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Je kunt immers nog zoveel sporten en gezond eten, maar wanneer je zorgen hebt over je financiële situatie, dan slaap en functioneer je meestal niet zo lekker.

FITTE, VITALE, BLIJE MEDEWERKERS: DAT IS WAT WAARD
Letterlijk. Volgens verzekeraar Zilveren Kruis schat 71% van de bedrijven die kosten te laag in. In werkelijkheid kost een zieke medewerker dagelijks 250 tot 400 euro. Denk aan doorbetaling, vervanging, productieverlies en de arbodienst. Tel daarbij op dat bijvoorbeeld een burn-out 6 tot 9 maanden duurt, dan heb je het over flink wat geld. Geld dat je ook proactief kunt investeren in activiteiten en middelen die bijdragen aan preventie!

ÉÉN-TWEETJE TUSSEN WERKGEVER EN WERKNEMER
Er wordt grof geld verdiend aan ziekte en alles wat daartoe leidt. Uiteindelijk zijn er maar twee partijen die er baat bij hebben dat het goed met je gaat: de werkgever en jijzelf.

Dat maakt vitaliteit een wisselwerking tussen werkgever en werknemer. Als werkgever is het vanuit preventie interessant om te investeren in welzijn. Als werknemer is het vervolgens aan jou om daar iets mee te doen. Om het op te pakken en ongezonde patronen daadwerkelijk te doorbreken.

MR.GREEN MAAKT HET JE MAKKELIJK
Wie wil er niet fit en vitaal zijn? Toch is het in de praktijk vaak lastig. Daarom wil Mr.Green het je zo makkelijk mogelijk te maken. Met bijvoorbeeld de zit-stabureaus, de gym, sportlessen en gezonde snacks en sapjes. Binnenkort start ook de Mr.Green Academy. Een online leerplatform met meer dan 1.000 trainingen en e-books die jou helpen jezelf te blijven ontwikkelen. Je ontvangt een uitnodiging per mail.

WAT GA JIJ AANPAKKEN?
Uiteindelijk moet je het zelf doen: bewuste keuzes maken, tot actie overgaan en je verantwoordelijkheid nemen. Wat ga jij aanpakken de komende tijd? Bedenk meteen wat de gemakkelijkste stap is om daarin actie te ondernemen. Meer naar buiten? Leg alvast wandelschoenen in je auto. Meer water drinken? Neem elke keer dat je koffie pakt ook een glas water mee.

HULP NODIG?
Personal coach Mac staat tot je beschikking om je te helpen bij het bepalen én halen van je persoonlijke doelen. Check de eventkalender wanneer hij op locatie is. Meer behoefte aan loopbaancoaching, een budgetcoach of hulp bij rouwverwerking? Stuur jouw vraag naar [email protected] en we helpen je verder.