Jouw comfortzone, een veilige, geruststellende plek. Waar alles vertrouwd voelt, waar je weet wat je hebt en wat je kunt verwachten. Klinkt als the place to be, toch?

Niet echt. De comfortzone heeft ook een ander gezicht. Het is een psychologisch beschermingsmechanisme tegen verandering, spanning en stress. Dat klinkt misschien lekker, toch is de comfortzone op de lange termijn voor veel mensen niet de plek waar ze gelukkig zijn. Het is namelijk niet de plek waar je creatief bent, nieuwe dingen leert en jezelf ontwikkelt.

Het probleem is: we zijn gewend geraakt aan de situatie en vinden het eng om daaruit te stappen. Dáárom blijven we soms hangen in een baan of een relatie waarover we al jaren klagen.

Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg
Onbekende paden betreden is soms spannend of oncomfortabel. Maar je wordt er wel creatiever en intelligenter van. Hoe meer je je hersens gebruikt, hoe beter je wordt in vaardigheden als verbeelding en het aanleren van nieuwe dingen.
Buiten de comfortzone word je uitgedaagd. Daar ligt de kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen én om te ontdekken dat je veel meer kunt dan je misschien dacht.

Don’t be afraid to fail, be afraid not to try
Regelmatig uit je comfortzone stappen is een manier om intellectueel en persoonlijk te groeien. Ook helpt het ontdekken of je nog tevreden bent met de manier waarop je leeft. Het is moeilijk om je gewoontes te peilen, als je er nooit van afwijkt.

Niet voor niets besluiten veel mensen op vakantie om ander werk te zoeken. Of om minder met social media bezig te zijn. Thuis leek hun onrustige en gejaagde gevoel normaal. Maar na een paar weken aan het strand merken ze dat het anders kan.

Dus treed eens buiten de gebaande paden
Het leven begint buiten je comfortzone, dus spring eruit. Laat je niet tegenhouden door je beperkingen en overtuigingen, maar daag jezelf uit.

Op 18 februari organiseert Mr.Green een coole masterclass om dat meteen in de praktijk te brengen. Je maakt kennis met de Wim Hof Methode (WHM). Deze methode laat je op diepgaande wijze contact met je lichaam ervaren. Zo ontdek je dat je geluk, gezondheid en kracht gewoon in jezelf kunt terugvinden.

Neem jij de uitdaging aan? Good for you! Ga naar Events via het menu en schrijf je in!
Be the first one to leave a comment!
Sign in or join to post new comments